Практически семинар – Изкуството като терапия – 13 април 2013, гр.Бургас

Университет “Проф. д-р Асен Златаров” – гр.Бургас, Факултет Обществени науки, Катедра “Педагогика и психология” и Център за психосоциална подкрепа – гр. София организират практически семинар на тема “Изкуството като терапия – експресивни техники и похвати”

Семинарът ще се проведе на 13.04.2013г. /събота/ в гр.Бургас.

приказното ателиеПредставяне на книгата “Експресивна арт терапия” от С. Дарли и У. Хийт /изд. ЦПСП, 2013г./, придружено от обучителен семинар за практически упражнения, подходящи за работа в терапевтична и образователна среда.

Експресивните изкуства са естествен начин за изразяване, осъзнаване и лекуване. Предоставят ни техники и похвати за себеизследване, терапия и творчество, помагат ни да развием чувствителност за проблемите на другите и ни предоставят безопасно пространство да изследваме вътрешния свят – сами за себе си или заедно с клиент.

Изкуството помага не чрез думите, а чрез образите, цветовете, движенията, звуците; способно е да съдържа противоречия и точно така ни дава възможност да “покажем”, а не само да “обясним”, да разбираме чрез усещанията си, да извлечем смисъл, докато сътворяваме.

Книгата “Експресивна Арт терапия” e източник, пълен с творчески и вдъхновяващи идеи, които могат да бъдат приложени по всякакъв начин в работа с хора. Семинарът предлага подбрани практически занимания, които могат да бъдат полезни както в личен, така и в професионален план. Подходящ е за хора, които са нови в областта на арт терапията, за практикуващи арт терапевти, за психотерапевти, психолози, педагози, социални работници, за родители, студенти и хора, просто любопитни да се запознаят с арт терапията като метод.

Не е необходим предварителен опит в областта на изкуството или психологията.
Всички материали за работа по време на семинара са осигурени.

Такси за участие: Работещи: 45 лв. Учащи: 35 лв.

Начин на плащане: по банков път.
Срок на плащане: до 20.03.2013г.

Водещ на семинара: Елица Великова – психолог и арт терапевт.

Елица Великова е младши преподавател по Експресивна арт терапия към Департамент по психология и консултиране,  Университет „Бигли”, Истанбул и хонорован  преподавател по Арт терапия в НБУ, София. В продължение на пет години тя е практикувала като арт терапевт за деца в неравностойно положение и деца без родители в Център-ателие „Николай Шмиргела”, София.

Елица Великова има магистърска степен по Експресивна арт терапия, получена в European Graduate School, Саас – Фе, Швейцария и бакалавърска степен по психология от American University of London, UK. През 2011г. тя участва в Световната конференция на Арт терапевти в Ню Йорк, САЩ (Expressive Therapies Summit) с презентация на тема: “Неутрална маска като средство за работа в експресивната арт терапия”.

Повече информация относно програмата на семинара, плащането на таксата и регистрацията за участие може да получите на psysupport@gmail.com или  pl_ivanova1@abv.bg.