Среща дискусия “Защо боледуваме? Причини за алергии, дерматити, бронхити, непоносимост на храните?” – 12.03.2023

ЦЕНТЪР ЗА ТЕРАПИЯ, ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА И ОБУЧЕНИЯ-ВАРНА
организира среща-разговор, дискусия на тема

ЗАЩО БОЛЕДУВАМЕ? ПРИЧИНИ ЗА АЛЕРГИИ, ДЕРМАТИТИ, БРОНХИТИ, НЕПОНОСИМОСТ НА ХРАНИТЕ?“

Защо боледуваме? Защо, чрез нашите “болести” трябва да виждаме как нашето тяло ни напомня, че е необходимо да променим нещо в нашия живот? Какъв е биологическият им смисъл? Всичко, което се случва в нашето тяло има своя биологически смисъл и обяснение. Как през тази призма да погледнем на състояния като алергии, атопичен дерматит, спастичен бронхит, астма и непоносимост към храните?! Какви са причините за възникването им от гледна точка на психосоматиката? Отговор на тези и много други въпроси дава Милен Цонев – клиничен психолог, който ни кани на неговото събитие, което ще се проведе под формата на среща-разговори и дискусия за да ни запознае с основите на психосоматиката и причините за възникването на някои заболявания. Думата „Психосоматика“ идва от думите „психика“ и „сома“ ( тяло на латински език), т.е. психосоматика е наука за взаимовръзката между психика и тяло.
Знаейки, какво се случва в нашето тяло можем да търсим причината за нашите болести и тези на нашите близки. Лекарствата понякога успешно се справят с последствията от тази причина. Но ако не преработим причината, обикновено нещата се повтарят, а понякога се задълбочават.

Милен силно вярва и неговия професионален опит го е доказал, че „Който обича неизвестното не боледува“!!!

Повече за водещия: Милен Цонев e клиничен психолог. През 2020г. е завършил МПСУ в град Москва- съвместна програма с Швейцарския Институт „Сонди“, както и редица сертификационни курсове по психосоматика. Практикува от 2019г. Няколко години е живял и работил в чужбина. Заради военните, политическите и икономическите промени се завръща в България преди година. От месец октомври 2022г. е част от екипа на „Център за терапия, приложни изкуства и обучения“- Варна.

За кого е подходящо събитието? В срещата-разговор, дискусия могат да вземат участие родители на деца и други хора с алергии, атопичен дерматит, спастичен бронхит, астма или непоносимост към храните или родители на деца родители на деца и други хора, които имат гранични/подобни на горепосочените състояния. Също така участие могат да вземат и други хора с гореописаните заболявания.

zashto-boleduvame-milen-tzonev-feb-2023

Дата и час: Събитието ще се проведе на 12.03.2023г. от 10ч. до 12,30ч. с една почивка /кафе-пауза.

Такса за участие: 15 лв. с включена кафе пауза. Необходимо е да се плати предварително по банков път или на място в Центъра за терапия преди срещата.

Важно:
• Срещата е предназначена за родители на деца и други хора, които страдат от алергии, атопичен дерматит, спастичен бронхит, астма и непоносимост към храните. Не е предназначена за лекари, психолози, медицински сестри, социални работници, педагози. За тях ще направим друго събитие!
• Събитието ще се проведе при сформирана група от минимум 3 човека.
• Групата е бутикова – до 8 човека.

Място на провеждане: „Център за терапия, приложни изкуства и обучения“-Варна, ул. „Петко Ю. Тодоров“ 57.
Фейсбук: Център за терапия, приложни изкуства и обучения.

Само с предварително записване!

Информация, запитвания и записвания: Пламена Иванова – психолог на частна практика от Варна, моб.тел. 0879 840 790