Практически семинар “Арт терапия” – 28.09.2013г., гр. Варна

Център за психосоциална подкрепа” – София и „Психологическа подкрепа” – Варна Ви канят на практически семинар: „Арт терапия и експресивни изкуства в консултирането и терапията” - 28.09.2013г., гр. Варна

Експресивните изкуства са естествен начин за изразяване, осъзнаване и лекуване. Предоставят ни техники и похвати за себеизследване, терапия и творчество, помагат ни да развием чувствителност за проблемите на другите и ни предоставят безопасно пространство да изследваме вътрешния свят. Изкуството помага чрез образите, цветовете, движенията, звуците! То ни дава възможност да покажем и обясним, да разбираме чрез усещанията си, да извлечем смисъл, докато сътворяваме.


Семинарът има за цел:

  • Да даде възможност на участниците да се потопят в собственият си творчески потенциал, за да достигнат до по-дълбоки нива на връзка със себе си и клиентите си;
  • Да изследват потенциала на въображението и игровите методи и как те служат в арт терапията;
  • Да добият познания за специфични техники и похвати на работа в експресивната арт терапия;

В семинара може да вземe участие всеки, който проявява интерес към предложената програма. Не е необходим предварителен опит в областта на изкуството или психологията. 

Програма: 28.09.2013г.

09.30ч. – 10.00ч. Регистрация на учасниците.
10.00ч. – 11.30ч. Въведение в Експресивната Арт терапия.
11.30ч. – 11.45ч. Кафе пауза.
11.45ч. – 13.30ч. Приложение на арт терапевтичните методи за себепознание и работа с хора.
13.30ч. – 14.30ч. Обедна почивка.
14.30ч. – 16.00ч. Как да използваме творческия продукт и творческия процес за анализ и терапия.
16.00ч. – 17.00ч. Въпроси, дискусия, заключителна част.

Таксата за участие е 60 лв., заплаща се по банков път и включва:

  • всички материли за работа, необходими по време на семинара
  • текстови материал
  • снимки от семинара, които ще бъдат разпространени сред участниците
  • кафе за кафе паузата

Водещ на семинара е Елица Великова – психолог и арт терапевт.

Елица Великова е младши преподавател по „Експресивна арт терапия” към „Департамент по психология и консултиране”, Университет „Билги” – Истанбул. Водеща е на семинари към „Истанбулската филмова академия” и хонорован преподавател по „Арт терапия” в „Нов Български Университет” – София. Тя има магистърска степен по „Експресивна арт терапия” от „European Graduate School”, “Caac” – Фе, Швейцария и бакалавърска степен по психология от “American University of London” – UK. През 2011г. участва в Световната конференция на Арт терапевти в Ню Йорк, САЩ (Expressive Therapies Summit) с презентация на тема: „Неутрална маска като средство за работа в експресивната арт терапия”.

Записване за участие и допълнителна информация

За повече информация относно програмата, начина на плащане на таксата и други въпроси за семинара можете да се свържете с Пламена Иванова на емайл pl_ivanova1@abv.bg или телефон 0879 840 790 – от 15:30 до 20:00ч.

Място на провеждане на семинара 

Професионална гимназия по туризъм /бивш ТОХ - до Спортна зала/
Варна, ул. “Найден Геров” № 1, ет. 1, голямата учебна зала