Приказно ателие във Варна

Хората обичат света на приказките. В лицето на приказния герой детето и възрастния откриват себе си, а в премеждията му – пречките, които трябва да преодолеят.

Работата с приказки и приказни герои е един от най-добрите начини да се научим да работим с чувствата и мислите си, да развиваме въображението и да изразяваме емоциите.

Каним ви да се включите в нашето Приказно ателие във Варна, където ще можете да дадете воля на креативността и фантазията си!

В ателието се играе с приказни герои, които могат да бъдат изработени от участниците или да се използват вече готови такива. Може да бъде изиграна вече позната приказка или участниците да измислят нова. Възможно е всеки един от присъстващите да работи индивидуално или в групата в зависимост от неговото желание, настроение и възможности. Играта има терапевтичен  ефект при човека. Чрез нея се развиват нови умения, подобрява се комуникацията, преодоляват се дефицитните области, повишава се самоувереността. Играещият се забавлява, намира нови приятели и чрез процеса на творене се създава положителна промяна.

Участниците в Приказното ателие ще бъдат разделени в групи за деца и в групи за възрастни, защото приказките не са само за малчуганите! При желание могат да се сформират и смесени групи, където родители и деца заедно да се потопят в приказния свят.

Ателието се провежда в гр. Варна, а водещи на ателието съм аз - Пламена Иванова – психолог на частна практика в град Варна. Обучавам се за позитивен психотерапевт и съм сътрудник към различни неправителствени организации. Имам над 7-годишен опит в консултирането и практическата работа с деца и родители; преминала съм обучения за работа с приказки и кукли и продължавам да се обучавам към „Център за психо-социална подкрепа”-София.

За записвания и допълнителни въпроси можете да ме потърсите на телефон 0879/84-07-90 /след 15.30ч./ или да пишете на емайл pl_ivanova1@abv.bg

До скоро!